Ijburger Markt

image

Morgen, zaterdag 5 september, staan we van 10:00-17:00 op de nieuwe Ijburger Markt. Broodjes worst en wijn per glas en per fles. Het is aan de achterkant van het winkelcentrum, bij de Hema.

Om het interessanter te maken heeft men 40 oldtimers aangerukt en is er een uitgebreid kinderprogramma van 12:00-16:00.

Dus kom langs!

worst!

image

Vorige week weer een hele lading nieuwe worst gemaakt met Leonardo Pacenti van Toscanini. Venkelworst en Peperworst, met een lichte kindvriendelijke hoeveelheid peper.

De venkel worst is ook geweld en licht voorgegaard leverbaar, die dus sneller klaar is op de BBQ.

vandaag gesloten

shutterstock_84723286

Omdat we vandaag op de Amsterdam Yard Sale Markt op de Jan Evertsenstraat staan (op de brug van de Admiralengracht), is de winkel gesloten.

Daar doen we Broodjes Worst en lekkere witte wijn. Zeker een aanrader daar eens te komen kijken, er staan zo’n 180 kramen, met vele leuke vintage spullen en dus lekker eten en drinken.

Excuses voor het eventuele ongemak.

Dinsdag om 16:00 zijn we weer open, tot dan!

 

Worst- en Wijn Voorjaarsproeverij succesvol

shutterstock_45476041

Zondag 22 maart heeft de eerste Everswijn Worst- en Wijn Voorjaarsproeverij plaatsgevonden. Veel mensen kwamen langs en genoten van de door Leonardo gemaakte en ge-bbq-de worsten, dit alles onder het genot van een aantal mooie witte en lichte rode wijnen. Zeker voor herhaling vatbaar! Hou deze site in de gaten voor de komende evenementen.

worst maken!

shutterstock_84723286

Gisteren bij de slager met Leonardo worst gemaakt. Uiteraard de Classico, ook weer de Cinghiale (met 72% everzwijn) en Venkel, allemaal met het mooie Bonte Bentheimer varkensvlees uit Rhenen. Alle drie de soorten worst zijn nu beschikbaar in de winkel. Maandag ga ik de rest vacumeren, die in de vriezer op je liggen te wachten voor de feestdagen, maar zeker ook om de kater daarna te bestrijden.

Hier een kort filmpje van het kneden met de machine (deden we voorheen nog met de hand, behalve erg koude handen, kostte dit ook veel meer tijd), die we mochten gebruiken van de slager, van de Cinghiale worst. De kruiden en de jenever zijn al toegevoegd en moet het zolang gekneed worden totdat er een goede binding van de door de eiwitten plaatsvindt en er een plakkerig vleesmengsel (de farce genaamd) ontstaat

Worst farce kneden

Dan kan het in de vacuumstopmachine om er worstjes van zo’n 100 gram van te maken. Dit stoppen vergt aardig wat oefening, maar natuurlijk geen probleem voor Leonardo, ik beperkte me tot het doorsnijden en inpakken van de worsten. Die nu een tijdje rusten en worden ingevroren. Wordt maandag dus vervolgt.