worst maken!

shutterstock_84723286

Gisteren bij de slager met Leonardo worst gemaakt. Uiteraard de Classico, ook weer de Cinghiale (met 72% everzwijn) en Venkel, allemaal met het mooie Bonte Bentheimer varkensvlees uit Rhenen. Alle drie de soorten worst zijn nu beschikbaar in de winkel. Maandag ga ik de rest vacumeren, die in de vriezer op je liggen te wachten voor de feestdagen, maar zeker ook om de kater daarna te bestrijden.

Hier een kort filmpje van het kneden met de machine (deden we voorheen nog met de hand, behalve erg koude handen, kostte dit ook veel meer tijd), die we mochten gebruiken van de slager, van de Cinghiale worst. De kruiden en de jenever zijn al toegevoegd en moet het zolang gekneed worden totdat er een goede binding van de door de eiwitten plaatsvindt en er een plakkerig vleesmengsel (de farce genaamd) ontstaat

Worst farce kneden

Dan kan het in de vacuumstopmachine om er worstjes van zo’n 100 gram van te maken. Dit stoppen vergt aardig wat oefening, maar natuurlijk geen probleem voor Leonardo, ik beperkte me tot het doorsnijden en inpakken van de worsten. Die nu een tijdje rusten en worden ingevroren. Wordt maandag dus vervolgt.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

by Sue